13 d’abril 2011

Retallades

Jo que sóc propens a portar la contrària i treure de polleguera als meus adversaris quan discuteixo, jo que sóc aficionat a ficar-me amb la dreta només perquè el cos m'ho demana, i a treure exemples absurds de sota les pedres, jo que construeixo arguments circulars o espirals per fer-m'ho venir bé com si jugués al póker, només pel plaer de discutir i -ho confesso- de tenir raó, jo, he de sentir en boca dels altres molt sovint aquell adjectiu que em fa tanta ràbia: demagog!
Però com que la realitat supera sovint a la ficció, us he de confessar que el culebrón President Manostijeras m'ha deixat sense paraules. Imagino que si Montilla, en un míting, o el de la bicicleta -posem per cas-, o Julio Anguita o fins i tot Hugo Chávez, hagués agitat les masses del Baix Llobregat al crit de.. Artur Mas tancarà quiròfans!, treuran la sisena hora perquè els vostres fills siguin més tontos que els de la concertada!, tancaran urgències!, suspendran la meitat de les operacions de cataractes de les vostres iaies!, deixaran gent desatesa!, acomiadaran metges, infermeres i mestres! (policia no, això sobre tot, que la seguretat està fatal, molt pitjor que l'educació).. suposo, deia, que demagog és el mínim del que l'haurien acusat.
Però ho han fet, han estat capaços, o gairebé. Perquè la bacanal ultralliberal no ha acabat del tot bé pel President, i fins i tot diu que un parell de les madams convidades a la festa en concepte d'assessores s'han acabat esbalotant i han sortit per peteneres totes esverades agitant els braços i amb els corsés esquinçats.. en fi, que ningú no els veia venir?
Sempre ens quedarà el misteri de saber què va votar Joana Ortega i quin dia ingressarà definitivament al frenopàtic el Sr.Duran. Avui m'ha comentat un amic que Eulàlia Vintró a Can Fuentes va subratllar el fet que Duran Lleida no hagués mai gosat fer públic el vot d'un Conseller -o col.lega- home. Què en som de rucs sovint els homes, sempre se'ns passen per alt aquests petits detalls. Té tota la raó, la Vintró, com sempre. A mi que la vicepresidenta no m'acabava de caure bé perquè al debat de TV3 la vaig trobar un pèl requetepija, i ara resultarà que per culpa del masclisme i del poc respecte del seu cap de partit -però súbdit de país- m'acabarà caient bé i tot, fins i tot sense saber el sentit del seu vot, fixeu-vos com m'estic tornant de tolerant..
Respecte la sisena hora, jo no sóc mestre, però tampoc sóc gilipolles (deu ser que vaig anar a una escola concertada). No sé si cal treure-la, afegir-ne'n o multiplicar-les per Pi, però el que m'ha quedat clar, és que aquesta és una mesura 100x100 econòmica, malgrat vulguin fer-nos creure el contrari; i que sembla una broma de mal gust que a un país amb un dels índex d'educació més paupèrrims d'Europa, això sigui el primer que se'ls acudeixi fer als responsables de treure'ns del pou profund de la mediocritat.
Però que hi ha algun conseller que porti o hagi portat mai els seus fills a l'escola pública? Que n'hi ha algun, de conseller, que tingui una mare que s'hagi operat de cataractes al Clínic i no a Can Barraquer? Que han fet gaires cues a urgències darrerament? Que recorden la darrera vegada que van anar en metro (això bé al cas perquè diu que també els fa ràbia que el metro obri de nit, diu que és per la seguretat que està fatal.. vinga, som-hi..)?
I per acabar de buidar el pap, sobre això de l'impost de successions que ja només pagaven l'1% dels ciutadans, a veure si algun periodista d'investigació ens acaba d'explicar l'adinerada iaia de quin Conseller d'Unió tenia un peu a l'altre barri la vigília de la reforma. Això sí que tindria interès i no el vot de la Senyora Ortega.
Últimament em sento tan demagog, tan populista i tan poc demòcrata, que em sembla gairebé una contradicció que determinada gent pugui exercir un càrrec públic. Perquè no es conformen presidint La Caixa, el Palau, l'Orfeó, el Círculo Ecuestre i l'Abadia de Montserrat? Perquè no deixem que els que fan ús dels serveis públics els gestionin de la millor manera i en benefici de la majoria? En fi, és que sóc tan demagog..

P.S. Avui, 14 d'abril.. Visca la República!

15 comentaris:

Evocacions ha dit...

ës igual! No passa res... Tot és culpa de l'Estat...
Jo diria que es poden afegir alguns punts, però ni una coma al que has dit. Només una,potser. Que tot el perjudici serà pels més desvalguts, no pels presidents de bancs, caixes o multinacionals..

Brian ha dit...

I tant que n'ets de demagog. ¿Què potser no t'has assabentat que l'impost de successions l'han suprimit perquè era una promesa electoral, i no tenien més remei? Prou que l'haurien volgut mantindre, però son gent seria i les promeses son sagrades. I ¿qui diu que no retallaran en seguretat?: tu no saps el dineral que ens estalviarem en càmeres de seguretat a les comissaries.

Però no cal patir, tenim l'electorat més fidel del món; tant o més fidel que el del País Valencià o Madrid: com més grossa la facin més assegurada tenen la fidelitat de la clientela.

Jordi Marron ha dit...

Avui un col.lega m'ha comentat que això és ben bé com una religió, que t'ho expliquen des de petit i t'ho vas creient i al final a tot amén que ho fan per la pàtria, la nostra, s'entén..

Amb això de les càmeres també et dóno la raó, serà un gran estalvi en electrodomèstics, energia, denúncies, judicis..

Maspons ha dit...

"em sento tan demagog, tan populista i tan poc demòcrata",També t'has deixat anar, Jordi. Bé!la teva indignació és justa -I l'Evo tmbé s'ha deixat anar, amb els visques a la republica (-del 31?- :)

Ara, no hi ha manera, no puc, no podré mai acceptar que la culpa de fons de tot i sempre, és del bàndol que dieu. Bons i dolents. No puedor.

Jordi Marron ha dit...

Tu també t'has quedat a gust amb els mestres a casa teva, Criteri.. bons i dolents, tens raó, això no pot ser.. però sàpigues que als meus ulls i segurament als de l'Evo, tu ets dels bons.. perquè t'imagino a missa envoltat de convergents (ningú no és perfecte), però la veritat és que em costaria veure't tancant quiròfans i plantes hospitalàries..

Quim ha dit...

S'ha de reconèixer que els neoliberals ho han sabut fer molt bé. Provoquen una crisi que ells ni noten i de passada acaben amb l'estat del benestar. No és pot ser més efectiu.

Herrgoldmundo ha dit...

Leí, no hace mucho, que un director de hospital decía que era mejor hacer recortes en gastos políticos (asesores, protocolos, dietas...) antes que en la sanidad pública. Y tenía mucha razón.

Claro que, a continuación, desbarró al señalar que sería más conveniente cerrar embajadas y suprimir gastos oficiales, y demás parafernalias políticas, antes que cerrar quirófanos.
¡Ah, no, eso ya no nos mola tanto!

¿De verdad que toda la culpa es de los neoliberales, o entre todos la mataron y ella solita se murió"?

Respecto a la 6ª hora, ojalá sea cierto que la suprimen.
Está demostrado, en países serios, que con muchas menos horas sus niños consiguen mejor formación y educación que los nuestros.
Que no, que no, que el problema de la educación no es un problema de cantidades ni de números, sino de CALIDADES y VALORES.

Lluís Bosch ha dit...

M'ho he passat teta llegint-te, m'hauria agradat haver-ho escrit jo mateix. Amb mi podries discutir poc, perquè subscric cada línia. Ho tenim molt malament. Quants anys fa que aquesta gent guanyen eleccions? Haurem viscut set anys de parèntesi, i ara ho cremaran tot de pressa. Tornarem a la paràlisi mental dels 23 anys de Pujol, aquell desastre del que no ens refem.
Per cert: la Joana va votar "no".

Evocacions ha dit...

Animem, mes, el tema (perdoneu accents que estic amb un teclat que no fa el que toca). No es tracta de bons i dolents en el sentit de dir, esquerra bona i dreta dolenta, no. Es tracta de dir aquests fan tal cosa i tal cosa es dolenta per a una immensa majoria, els altres,jo, volen, mirar mes per la majoria i a la justicia social. D'aixo es tracta. Tancar quirofan es dolent; explotar mestres, com els explotaran, es dolent. El plantejament de Criteri, en aquest cas, no es bo perque confon el maniquesisme, perdoneu la paraula, aprioristic, amb l'adjectiu que posem als gilis a posteriori. Perquè algunsels farien menjar merda dient-lis que es caviar i encara li trobarien un bon gust. Ja en parlarem dela Republica, ja....

Maspons ha dit...

Això que em foto amb els mestres -seria absurd- és una interpretació, prejudici que heu fet. Parlo que tenen masses prebendes. O sia estic contra el sistema aquest. Clar ara?

Tot i que m'heu llegit ja una mica reconec que és difícil fer-me entendre la meva heterodòxia. El Jordi em situa entre els bons, cquan per mi no hi ha bons ni dolents: tots són dolents, pèssims.
Entenc bé el raonament de l'Evo, i bé ho reconec, en algunes coses uns són menys dolents que els altres, però a viceversa també.

eufemio ha dit...

Recorden vostès aquell individu, un tal Pafiam?
Vinc a dir-los que en Pafiam era, és i ha estat ni més ni enys que el Criteri.

No els havia passat mai pel cap?

Jordi Marron ha dit...

Visca el Barça!

Sr. Bosch, benvingut, ja discutirem en una alra ocasió, no ho dubti..

Criteri, els bons i els dolents existeixen -que jo recordi- des de la Bíblia, de Caïm a Mourinho..

El que de debò ens hauries d'explicar algun dia, Criteri -però també l'Apañó- és com és que pastureu tan a gust per aquests prats, vull dir, pels camps d'en Brian, les planúries de l'Evo, les pastures de la vaca, etc.. en algun moment haureu de sortir de l'armari definitivament, quan això passi, estarem tots aquí per abraçar-vos i acollir-vos com a camarades de ple dret, sense rancúnia, com deia la cançó, sense un romanço ni un rebut..

Eufemio, si en Criteri és en Pafiam, jo sóc Espinete.. Potser sóc un ingenu, però és que de debò que crec que no hi pot haver prou mala llet a Mollet com per escriure un sol article d'aquell individu (bé, de fet només en vaig llegir un, però en vaig tenir prou..).. Si això fos així, si en Criteri fos en Pafiam, més que sortir de l'armari, necessitaria un exorcisme!!

eufemio ha dit...

Doncs Jordi, a partir d'ara passes a ser Espinete, em sap greu ;). Ja hi pots pujar de peus. I de moment no revelaré res més, però entretant, pel teu compte, fixat-hi, apilica la lupa fina, o si et veus en cor, preguntali-ho directament. A veure si té valor per negar-ho.

Bonnie & Clyde ha dit...

Hola companys.
El tema de Criteri - Pafiam "si non e vero..." Per una altra banda el Sr. Maspons fa mesos que parla exclusivament d'ell mateix, de la seva heterodoxia, etc... Un egocentrisme molt poc cristià.
Salut

Maspons ha dit...

Gràcies per no seguir al joc al troll, Jordi.Millor per la vaca. Vaig perdre bons lectors per agafar-m'els seriosament -a ell i els altres trolls.
Gangsters, qui més parla de mi no sóc jo precisament!. A part, no seria el primer escriptor que a temporades no té la necessitat de parlar d'ell.

El comentari "dels" gangsters em fa sospitar. Però en passo, seriosament.
Molt inactius, per cert.