03 de novembre 2010

El Papa i el Bicing

Justificar a ambos ladosBenvolgut Sant Pare, ahir vaig rebre un correu del Bicing que duia a Sa Santedat com a assumpte. No el vaig obrir perquè el meu cervell ja fa temps que processa la propaganda com a Spam, però vaig suposar que m'informava de la impossibilitat de pedalar el proper diumenge en la direcció habitual pel carrer Diputació. No han de patir, ni Sa Santedat, ni l'alcalde, ni els milers de voluntaris i devots. Jo diumenge em llevaré amb els taps i l'antifaç posats, no fos cas que a aquestes alçades em sorprengués l'Esperit Sant pel centre de la ciutat i fes trontollar les meves fermes no-creences. Celebraré la seva arribada en silenci, com ho he fet darrerament amb l'arribada dels Tories, la sentència del TC o cada vegada que Berlusconi vomita damunt nostre. Ara que Obama fa aigües i que Europa és més blava que mai, penso que potser, finalment, Déu s'ha posat de part seva. La Dreta és com l'Entropia de l'univers. Tot tendeix al desordre, a l'equilibri, a l'estadi de mínima energia. El món tendeix cap al campi qui pugui. És pura física. Termodinàmica. Cal invertir molta energia per lluitar contra aquesta força inexorable i avui ningú té un duro ni esma per a res. Que ens donin pel cul, han dit avui els americans. La marihuana no serà legal a Califòrnia i s'ha imposat el Tea Party (aquesta mena de club del tupperware que a Europa estaria a la gàbia del Zoo i allà acaba d'abordar el Congrés com Atila, format per una amalgama de partits que van del Partit a favor de la virginitat al Partit en contra de la masturbació, així està el món). Per aquestes latituds, el PP, des de la inòpia practicant on s'ha instal.lat, porta 15 punts d'avantatge i els convergents estan més crescuts que mai (a veure si de tan inflats els passa allò del Gripau Blau, però no crec, ja he dit que Déu sembla haver pres partit). No pateixi, Santedat, a vostè el rebran aquesta colla de comunistes i radicals que ens han portat a la ruïna, però els queda poc. D'aquí uns dies tornen els seus, així ho venen anunciant els arcàngels de La Vanguàrdia i les trompetes celestials des de fa temps. A banda de la Consagració del temple, Sa Santedat podria donar l'Extrema Unció al govern, seria un gest de misericòrdia inoblidable que agraïrien fins i tot aquests ateus relativistes que han fletat un autobús en el seu honor. Diu que aquests que tornen han signat un manifest agraint per endavant la seva intenció de pregar en català. Ai, no sé com a Bin Laden no se li ha acudit fer un comunicat en la nostra llengua, guanyaria de cop uns quants centenars de milers de simpatitzants.
P.S. Llàstima que la física newtoniana s'hagi imposat finalment a la fe catastrofista del Patronat, imagino el Lucifer de Folch i Torres sabotejant diumenge la tuneladora amb un somriure entremaliat fent tremolar les entranyes del Temple en plena cerimònia i totes les autoritats amb el Sant Pare al capdavant corrent foragitades Passeig Gaudí amunt amb els hàbits arromangats.

17 comentaris:

Allau ha dit...

I jo que tinc una cita el diumenge i no sé si podré arribar-hi. Però ja se sap: els meus afers són d'aquest món i no de cap altre.

Veig que heu canviat la imatge. Modestament sol·licito que us passeu a una tipografia més sancionada per la tradició. Gràcies.

Clidice ha dit...

Vénen temps foscos, val més que imaginem que tot va a pitjor per millorar algun dia, que el mea culpa és important entonar-lo, fins i tots els no creients. L'últim paràgraf em remet a una imatge llarg temps acariciada, malgrat que no em conformo amb uns quants tremolors.

Maspons ha dit...

Se siente. Ja heu gaudit prou amb els vostres grans Zapateros, Montillas i Sauras i Hereus. Ara toquen els altres -que tampoc són els meus-, els dolents. Ara ho espatllaran tot, tan bé que estava tot. Oooh!
Entre la CNT i en Benet: Visca el Papa!

He sentit a la ràdio del Fuentes que un deia que els fatxes havien guanyat -a Amèrica-.Això és rigor:)

Jordi Marron ha dit...

No hem acabat de gaudir gaire aquests darrers anys els que coixegem de la cama esquerra, la veritat, Criteri. No guanyem per a disgustos i ens creixen els nans. Hem descobert que l'agnosticisme pot afectar als ideals a banda de l'esperit. Una mica de sentit de l'humor, amic. Ja saps que per aquests prats ens fiquem de tant en tant amb el Sant Pare, però és per desquitar-nos, segur que a nostro Senyor, la vaca en el fons li cau tan bé com a tu..
A mi la llei del pèndul m'està molt bé, Criteri, però és que els 23 anys de monoteïsme convergent pesen encara com una llosa...
Allau, això de la tipo ho mirarem, però és que aquesta em recorda a una Pluma 22 que tenia amb la què escrivia cartes a Mr.Belvedere..

Allau ha dit...

No us hi capfiqueu, ja m'he començat a acostumar.

Anònim ha dit...

Yo no voy a estar en Barcelona para recibir a B16, y no por falta de ganas. Pero las cosas vienen como vienen, así que, si Dios quiere, ya me enteraré la próxima semana de cuántas frases dejó dichas B16 en catalán, cuántas en castellano y, sobretodo, cuántas en latín.

Maspons ha dit...

Saps Jordi que valoro el teu fi sentit de l'humor i que enfoquis el tema de manera que no fereixi massa.
Crec que faries bé però -jo encara ho estic aprenent- de repasar un parell de vegades el què escriim. Parlar dels anys de llosa convergent i oblidar els decenis de socialisme (això també és humor) barceloní és...no sé com dir-ho. Bé suposo que com que són dels teus els hi perdonaràs tot. Jo perdono també, ara, de votar-los...

Jordi Marron ha dit...

El meu plat preferit són les patates fregides amb ous ferrats i no m'agraden les pizzes, però si vaig a un italià i no tenen patates amb ous, doncs demano pasta. Amb la política em passa igual..
Això de l'humor barceloní m'ha agradat molt i respecte les lloses, cadascú és lliure de sentir les que vulgui i no hi podem fer res..
Per últim, això de rellegir abans de publicar ho faria si ho fes a La Vanguàrdia, però per aquí som 4 gats, ja ens coneixem de fa temps i som inofensius..
P.S. per cert, entre la CNT i el Papa, jo definitivament em quedo amb la CNT, tot i que per moltes voltes que hi dono, t'he de confessar que no hi veig la connexió..

Maspons ha dit...

Puntualitzo, lo que és humor és que socialisme en diguin lo que fa l'Hereu :)però potser sí que també podria ser-ne el teu.
Això de triar el mal menor en política jo també ho havia fet, potser ara hi tornaré.

Home em sembla que es clar que es tracta de triar estar al costat dels cenetistes o el Papa. I consti que com a prosurrealista tinc una vena anarquista també.
Jo també et seré franc: he desistit d'entendre el perquè de la mania que li teniu a home tant savi i recte.
Per cert acabo de descarregar adrenalina en un post, temo que amb un humor bastant agre.
Ah, i no importa la quantitat de gats sinó que cacin:) i em sembla que alguna cosa pesquem o ens empesquem.

Maspons ha dit...

Volia dir que "també, efectivament, humor barceloní podria ser el teu"

U.Q.F. ha dit...

Hola.
Us vaig llegint, Vac&Co.
Veig que el membre més actiu del trio va sent en Jordi. Què se'n sap, d'en Quim.
I bé, pel que veig aquí, cadascú per on l'enfila, tots plegats coixejant de la cama que, com la lateralitat natural, la naturalesa socio-mental ens ha atorgat... En Jordi sempre esmolat i en Criteri amb aquest punt de tristesa per la realitat dels fets. Com deia Valdano, "nada hay más inapelable que un resultado". Com volguent dir: senyors, és el que hi ha. O com dic jo, les coses no són perquè sí, ni la gent és idiota del tot.
Va, ja que hi sóc, hi foto cullerada.
Crec que algunes coses que predica Ratzinguer tiren una mica enrera. A banda d'això, crec que l'Església Catòlica, al llarg del temps, ha acumulat algunes factures importants que encara té pendents de liquidació.
A mi m'ha indignat una cosa: avui he sentit unes declaracions d'un portaveu del Vaticà que es defensava dels atacs a la visita. Aquell senyor demanava respecte a la il·lusió de la majoria. Estic d'acord en el tema del respecte, però sisplau, no em facin trampa amb això de la majoria, perquè sospito que malgrat que el nombre de persones que recolzin i segueixin la visita papal sigui elevat en termes absoluts, en termes relatius no se'ls pot considerar... majoria ni de bon tros.
Salutacions.

Evocacions ha dit...

Bon apunt.
Per cert, molt llest el Papa. Fa missa en català i es guanya una bona part de la ciutadania. Per cert, l'Extrema Unció fa temps que les pròpies esquerres ens l'hem donada a nosaltres mateixos, em sembla.
Per cert, el problema, però, potser és que hem donat la Extrema Unció a la voluntat de justícia.
Per cert, com li agradi la Sagrada Família i vingui cada dos per tres....
Per cert, trobo indigne valorar els guanys que provoca la binguda del Papa i ell hauria de dir quelcom al respecte; al menys allò de al Cesar....
Per cert, entre Hereu i Trias.....

Jordi Marron ha dit...

Entre Hereu i Trias.., Evo?

En Damien també diu que es mullarà i només opina del Papa, m'ha sabut a poc..

En fi, votants i devots d'arreu, aquí sou tots benvinguts!

Criteri, aquest Papa a mi també em sembla molt intel.ligent, ja ho he dit alguna vegada (http://lavacasorda.blogspot.com/2009/03/ratzinger.html)

P.S. Damien, en Quim és viu, no pateixis, però aquests dies està molt ocupat, ja que és agent secret de la guàrdia Suïssa a les seves hores lliures, que són moltes perquè com tots sabeu és funcionari.. fixeu-vos a la tele en el conductor del papa-mòbil.. ai, merda, se m'ha escapat!

Evocacions ha dit...

No era binguda, com ja sabeu, sinó vinguda. L'Església, cert, sempre és llesta.

U.Q.F. ha dit...

Jordi, l'apunt, com diu l'Evo, és mot bo -no és sabó gratuit. S'entén tan bé allà on vols anar a parar que, per part meva, redundaria miserablement...
Records al gran Quim, i digues-li que sobre tot xino-xano. :)

Brian ha dit...

Això de que la dreta és com la entropia, no se si t'ho comprarien ells, que, precisament, es defineixen com gent d'ordre...

A propòsit del que dius del carril bici de Diputació, una anècdota: a mig matí hem agafat el bus 56 al Clot per anar cap al centre (és una línia que segueix la Gran Via, com un tiralínies, de cap a peus). Just pujar el conductor ens avisa "no pararem entre la plaça de les Glories i Universitat" --Ha, molt bé, d'acord--. Però el no ens ha dit és que s'enfilaria ¡fins a Pare Claret! per anar fent ziga-zagues fins a baixar per Balmes. En fi, sort que només anàvem a fer un tomb.

Jordi Marron ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.