02 de juliol 2011

Un últim favor

Fa cosa d'un any, em va sorprendre la notícia de l'abolició de la pena capital en un estat americà del què no recordo el nom i promoguda per un governador en la vigília de la seva jubilació. És quan no tenen res a predre que els homes sovint decideixen comportar-se com a herois fent allò que segons Le Carré li tocaria fer a una persona "normal".
A la política no n'abunden, precisament, ni d'herois ni d'homes "normals". És per això que aquests darrers mesos, veient el President Zapatero defenestrat i abandonat per propis i estranys, m'ha vingut al cap una idea recurrent. Podria el President espanyol fer-nos un últim favor a aquells que fa 7 anys li vam atorgar el benefici del dubte per treure'ns de sobre aquell forúncul en què s'havia convertit el Sr. del bigoti, el gremlin mentider de les Açores.
Una vegada vaig pujar a la Cerdanya amb un matrimoni gran de Sarrià, coses de la feina. El Sr. X era fill de la burgesia Barcelonina, mentre que la Sra. X era filla de la burgesia parisenca, però educada a Gran Bretanya, coses dels burgesos. Ambdós de classe alta, conservadors, lliberals, tant li fa. Mentre el Mercedes creuava Sarrià alentit pel caos de l'hora punta, la Sra. X va fer un comentari sobre les escoles de la zona alta. Davant la meva sorpresa, el Sr. X em va aclarir que per un francès és sorprenent que hi hagi tantes ecoles religioses, que li semblava del tot inconcebible a la seva senyora que l'educació estigui encara avui en mans de frares, monges i escolanets.
Passejant pel Parc de l'Oreneta vaig recordar l'anècdota i rellegint incrèdul l'enèsima enquesta que situava Rajoy a anys llum de Zapatero, vaig pensar que era el moment de treure's el darrer As de la màniga i nacionalitzar totes les escoles del país, acabar d'una vegada per totes amb els privilegis que l'església té a Espanya i a cap altre lloc del món i de passada -perquè no-, retornar les despulles del Dictador a la seva família i convertir el Valle de los Caídos en un museu dels horrors o tal vegada en un cementiri nuclear.
En definitiva, abans de fer les maletes camí de l'exil.li mediàtic, Zapatero podria encara comportar-se com un home normal i deixar per les properes generacions un país lliure de crostes històriques i supersticions malaltisses. Ressentit, diran alguns. Potser, però que no ho són, els herois, de ressentits?

12 comentaris:

Herrgoldmundo ha dit...

¿Pero de qué te quejas, Vaca? si el presilelo está muriendo matando, acabando con lo poco que queda en pie en estas arruinadas Españas.
No, si, visto lo visto y leído lo que se lee, algunos rumiante todavía le echarán en cara al tontolculo de zETAp que no haya sido más jacobino y bolchevique durante su nefasta gestión.

¡Ayyys, qué pena que ya no queden Azores, ni Prestiges!, pero siempre quedarán "indignados", y vacas, para seguir legitimando al progresismo más inmoral y miserable.

Y ahora las vacas nos mugen sobre Francia, y se quejan de las iglesias que todavía quedan en pie, desconociendo, o importándoles una higa, que ya haya pueblos en la Cataluña profunda donde por cada iglesia existen tres mezquitas.

¡Pena de ganado....!

Saludos, digo muuuuuuuuuuu...

Jordi Marron ha dit...

ja, ja, ja!!! En el fondo te caemos bien, se te nota..

P.S. un día que te aburras, Apañó, tómate una cañita de mi parte en la Gran Bodega El Cano, c/.Elkano entre Creu de Molers y Blasco de Garay, Poble Sec y que te aproveche!

Quim ha dit...

zp jacobino y bolchevique!!! te ha faltado decir que es masón y un poquito maricón. Ese apañó cada vez se parece más a Martínez el facha. Yo ya no sé dónde termina el hombre y empieza la caricatura. Estoy con jordi, tómate una cañita en la bodega elkano, te va a encantar.

Maspons ha dit...

Empeses per l'establishment les masses vinga escometre contra els homes de Déu i ara s'ha vist que eren uns altres els que ens donaven pel darrera. Ara, hi ha qui li agrada.

Aquest escrit sembla un d'aquells tan provocatius del Noctas:) No cal home. I menys ara que s'ha vist el llautó a la classe política.

Això del ressentiment contra els capellans ho hauries d'explicar "ja".

Ah, m'oblidava: l'educació en els centres religiosos és la què s'acosta més a l'excel.lència.

Herrgoldmundo ha dit...

Jordi,

Nunca le digo que no a una cañita de cerveza. Bien lo sabes, bribón. :)

Quim,

Yo diría que "caricatura", lo que se dice "caricatura", ha sido el post de la Vaca. Vamos, que hasta me ha parecido tener una alucinación y todo: la vaca portando una antorcha en la boca, dirigiéndose hacia la iglesia más cercana y mugiendo en francés "Vive la laïcité!
Quel cachondé, mon Dieu! :)))

Criteri,

Así son nuestro progretas, siempre disculpando las maldades y miserias de zETAp and company, ya sea recurriendo al bigotes de las Azores o al fantasma de Franco.
Si es que...

Muuuuuuuuuuuuuuuu....

Musculator ha dit...

Quim, Jordi, Apañó:

M'entendiu.

Una abraçadaaaaaaaaaaa..!

Ara, el Criteri... uffffff...

em fot dels nervis.
per començar, no hi ha forma d'entendre què cony escriu. I seeeempre amb aquest deix fachilla maaaaaal disssimulat, maaaaaaaaaal dissimulat...

Criteri, surt de l'armari: abraça l'agilucha de San Nosequé i balla un vals agarrao amb l'Apañó. més val això que aquest constant fer la puta i la ramoneta que ni ens ho creiem nosaltres ni ja t'ho pots creure tu.

Un petó a tots, que sou molt macos. A tots menys a un.

Jordi Marron ha dit...

Criteri, el tercer paràgraf anava per tu, però veig que t'ha passat per alt. No cal votar a ICV per trobar inconcebible que al s.XXI l'educació estigui en mans de l'Església. Creus que el Liceu Francès o l'Escola Alemana o Eton són pitjors escoles que els Maristes del meu barri, va home.. A mi m'encantaria que el meu fill tingués a Pere Casaldàliga com a mestre, però el cas és que l'Església com a institució porta 20 segles fent política. Et faig una predicció, en plan Nostradamus, durant els propers 8 anys, ni el Cardenal Rouco ni e-cristians fletaran cap autobús cap a Madrid per protestar contra l'avortament i -ara ve la predicció- se'n seguiran practicant tants com els darrers 8 anys de govern d'esuqerres. Què opines?
I segon punt, nacionalitzar les escoles, a vosaltres us sona a comunista reclacitrant, però de fet ja ho estan. Els sous de tots els mestres els paguem entre tots, pública i concertada, és a dir, el 99% de l'oferta educativa. No seria més lògic agafar el toro per les banyes i acabar amb aquesta raresa d'una vegada per totes?
No era Balmes que deia allò de que l'home fa servir la hipocresia per enganyar-se a sí mateix més que no pas als altres?

Maspons ha dit...

Lo bo que té Internet és que hi ha la llibertat d'expressió que no hi ha els mitjans, on els catòlics som vetats. Se siente.

El troll-foll, acosador-acusador és un masoquista que gaudeix amb les meves rèpliques, escriu només per això, tot i que és possible que tampoc m'hagi pogut entendre. Per la qual cosa sintetizo el primer parag. Vaques i trolls: la gent ja no s'ho empassa. Ha passat molt temps enganyada, empesa a odiar l'església, empesa per qui per darrera ens anava donant: els polítics i establisment en general. El maig de l'11 ho ha deixat clar.

Seré concret: L'ESGLÉSIA ÉS JA L'ÚNIC ESTAMENT EN EL QUE PODEM CONFIAR. Ho haurà entès això?

També confon que hom sigui catòlic amb ser facha. Tot i que -això sí- jo prohibiria els partits que no condemnin el comunisme. I això, que ha sigut clar?

Jordi, el Liceu deu estar molt bé, però només hi poden anar els fills d'empresaris i dels polítics - de les "esquerres" tant com dels altres:)))

Sobre les manis...potser serà així. Però jo també et predic que la "socialcomunistada" sortirà mooolt més al carrer amb Rajoy presi. Bé sortirà, perquè fins ara, res.

L'ensenyament únic és una cosa profundament feixista. És clar, que es pot esperar dels fills del marxisme? (això va per lo de crosta i supersticions:)

Musculator ha dit...

No t'hi escarrassis, Criteri. Per anar bé, i que se t'entengués a la primera, hauries d'aprendre a escriure, i dubto que a la teva edat puguis superar el teu nivel d'alfabetització, dubto que superis la manca d'hores de pupitre que arrossegues, per donar-te-les de sabi-sabatasses com te les dónes.

Ah, i quan se t'entén resulta que les bajanades que dius són tan monumentals que, o n'hi ha per plorar, o per riure i obrir blocs.

Jordi Marron ha dit...

Criteri,
1.-de debò que no hi veus cap diferència entre que els ciutadans facin política o que en faci l'Església?
2.-Això d'haver de condemnar el comunisme com a punt de partida em recorda a alguna cosa.. no sé si apliques la mateixa vara de medir amb el Franquisme o amb el règim de Pinochet.. o potser eres dels que ens vam fregar les mans quan l'Interpol el va detenir a Gran Bretanya, vés per on que t'imagino posant els punts sobre les i a Allende i defensant Kisinguer..
3.-No imagino cap sistema educatiu més unificador que el que hi va haver en aquest país durant 40 anys.
4.-I per cert, què en saps tu del sistema educatiu de les escoles públiques actuals, en parles com si t'haguessin ofès..
5.-I per últim i a veure si queda clar d'una vegada, jo no tinc res en contra de la Fe, ni de la teva ni de la dels altres, quan parlo de supersticions parlo de la culpa, del pecat, del sacrifici, de l'infern i de totes aquestes coses que al meu entendre coaccionen la llibertat de les persones..

Maspons ha dit...

el troll sempre debatent i argumentant amb profunditat. Però mira,em serveix per a fer-ho cada dia millor.

Em preguntes que en sé del sistema educatiu públic? Si ho sap tothom!!! I el privat no et creguis que és massa millor. Excepte en els col.legis de capellans.

Com que ja has canviat de post seré breu: La diferència entre que faci política l'església i els ciutadans sí, está clarísssima. A favor de qui ja suposes:))

M'ha semblat interpretar que no condemnes el comunisme. Glups.

Al punt tres...touché:)ho reconec

Maspons ha dit...

el troll sempre debatent i argumentant amb profunditat. Però mira,em serveix per a fer-ho cada dia millor.

Em preguntes que en sé del sistema educatiu públic? Si ho sap tothom!!! I el privat no et creguis que és massa millor. Excepte en els col.legis de capellans.

Com que ja has canviat de post seré breu: La diferència entre que faci política l'església i els ciutadans sí, está clarísssima. A favor de qui ja suposes:))

M'ha semblat interpretar que no condemnes el comunisme. Glups.

Al punt tres...touché:)ho reconec