14 de desembre 2009

En Puigcercós toca el flabiol

L'altre dia, mentre pelava una ceba, vaig sentir en Puigcercós que deia (cito textual) que “la democràcia estava per sobre de la legalitat”. Un esparadrap al meu dit anular és testimoni de la convulsió corporal que aquestes paraules em van desencadenar. Avui, encara tenia l'esperança que tot plegat hagués estat un malson provocat per una mala digestió. El Google però, m'ha confirmat que, tot i la guerra que els últims anys el meu cos manté amb el pas del temps, l' oïda, gràcies a Déu, continua en un estat excel·lent. Quan penso que jo he arribat a votar a aquest subjecte que està més a prop d'un pastor de cabres que d'un polític assenyat -valgui l'oxímoron- se'm posen els pèls de punta. Que consti que no estic en contra de saber l'opinió de la gent, i mirin, donat el cas, potser votaria que sí i tot, encara que només sigui per tocar els collons als nacionalistes espanyols (que també n'hi ha uns quants), però mai se'm passaria pel cap pensar que la meva opinió pogués arribar a saltar-se la llei. Senyor Puigcercós: si com vostè diu la democràcia està per sobre de la legalitat, permeti'm que des de La vaca sorda promogui un referèndum per expulsar del parlament a aquells polítics amb una intel·ligència que no superi la intel·ligència mitjana del meu alumnat de 4art d'Eso (incloent els de diversitat i els nouvinguts). Acollona, eh?

12 comentaris:

Clidice ha dit...

Votem? :)

Jordi Marron ha dit...

Els líders d'ERC sempre m'han recordat els alumnes que ens representaven a la universitat, eternament cabrejats, poca capacitat dialogant i mal estudiants..

p.s. amb honroses excepcions com en Ridau, Treserres, Benach, Bonet..

Quim ha dit...

El que no he entès mai és perquè els polítics no han de passar cap procès selectiu objectiu, com unes oposicions o un examen d'ingrés. Avui en dia, només cal pertànyer a un partit, que és el més similar a una gran família, i saber llepar amb fruïció en els llocs adecuats per acabar sent membre del prlament. Ja sé que unes oposicions no són garantia de res, i jo en sóc el millor exemple, però potser així ens estalviaríem de veure algunes calamitats humanes que pul·lulen per la nostra esfera política.

Clidice ha dit...

meritocràcia? ummm por meritocràcia no me viene nada oiga

Quim ha dit...

Clícide: la meritocràcia és d'aquelles paraules transmutades que han adquirit connotacions negatives. Crec amb la intel·ligència i amb l'esforç. No és un mèrit això? Probablement aquests alumnes de què parlava en Jordi estan a hores d'ara escalant posicions dins el partit, desprès de passar-se 10 anys per acabar la carrera d'humanitats. Penso en aquells alcaldes analfabets que han destrossat els nostres paisatges. Probablement si haguessin llegit algun llibre avui en dia encara podríem disfrutar-los. Una abraçada

Clidice ha dit...

hahahahahaha m'has fet riure molt, entre altres coses perquè fa com 10 anys que estic fent Humanitats a la UOC i també milito dins ERC :P però no hi pateixis, ni escalo ni en tinc ganes. I la carrera és per divertir-me, que jo em guanyo la vida treballant ;P

Anònim ha dit...

Nombroses excepcions com el Benach? No serà el panxut del Benach que es fa conduir amb cotxes amb taules incorporades? Aquest mereix expusió directa.

Clidice ha dit...

No vull defensar l'indefensable, però un president de parlament (aquí i a la Xina popular) és una autoritat. L'únic que se'l pot recriminar al Benach és que no plantés cara quan va passar allò del cotxe, davant de tota la demagògia que se'n va fer. Una altra cosa és discutir la seva tasca com a president del parlament.

Quim ha dit...

Estimadíssima Clidice: si hi hagués un examen d'ingrés a la classe política, no tinc cap dubte que el superaries amb nota. Et juro que després d'enviar-te la resposta, vaig pensar que segur que estaves estudiant humanitats. No per res, només que sóc un especialista en fer planxes. El primer dia que vaig començar a treballar a l'institut on estic ara, havia estat tot el matí escoltat la tertulia d'en Basses on hi participava l'Oriol Bohigues. Aquell dia, en Bohigues va comentar que si fos per ell enderrocaria totes les escoles religioses de Barcelona. De fet, va dir que les persones religioses li semblaven estranyíssimes. Em va fer molta gràcia i ho vaig comentar rient a un parell de professors que s'esperaven a la porta. Més tard vaig saber que un d'aquells dos professors era el de religió!! Crec que això és impossible de superar. En qualsevol cas, no entendré mai quins són els mecanismes de partit que fan que de cap de llista hi hagi un paio com en Puigcercós i no un Ridao o un Tresserres, doctors els dos i excel·lents polítics. Mira, si et sembla bé, del meu comentari canvia humanitats per sociologia i tots contents (si em dius que ets sociòloga tanco la paradeta). Una abraçada

Clidice ha dit...

Hahahahahahaha no hi pateixis, no has fet cap planxa, són tòpics normals. En el meu cas faig de comptable d'empreses en una assessoria (per cert, el meu cap és del PP). Jo estudio perquè em diverteix, el dia que acabi la carrera tindré un disgust o n'hauré de començar una altra, i faig política municipal perquè sempre he donat part del meu temps lliure a la societat (escola, club esportiu). Em vaig fer d'ERC del poble perquè la secció local és molt bona i perquè sóc independentista. El que passi per les altures m'interessa a nivell de ciutadana, no a nivell de partit, per tant em penso que tinc dret a ser-ne crítica. Allò de "el que se mueva no sale en la foto" no va amb mi, jo em moc quan vull i on vull i si no surto a la foto tot això que guanya la humanitat. :)

Ah! que em va encantar en Bohigas quan va dir allò de "la Sagrada Família és un vòmit catòlic que el millor que podria passar és que caigués". Em vaig aixecar i vaig fer l'onada, tota sola :D

Anònim ha dit...

Es referia a la legalitat espanyola sortint de la Constitució. El problema és que es pretén igualar Constitució amb democràcia quan hi ha uns quants punts del text inacceptables en qualsevol país democràtic (com l'enviament dels tancs). Necessitem un Estat, entre d'altres coses, per a poder consituir-nos com un país democràtic semblant als europeus.

Jordi Marrón ha dit...

je, je.. Quim, avui t'has superat, una fidel lectora que tenim i li etzibes això de les humanitats i ERC.. sort que té aguante i sentit de l'humor..

Anònim: això d'en Benach és la típica demagògia que només passa quan governa l'esquerra..

p.s. d'en Bohigas recordo una tertúlia amb en Bassas que va dir que què era això de les campanes contaminant acústicament tot el país.. que ells ho prohibiria.. crec que la centraleta es va colapsar.. en Bassas segur que ho recorda..