19 de març 2009

Ratzinger

Fa molts anys, quan il Papa Tedescho era només el Guardià de la Doctrina de la Fe (càrrec tan rotund i alhora imaginatiu com ser Ministre de gastronomia del País d'Oz), vaig llegir un llibre de converses seves on discutia amb un filòsof també alemany (quina por, tanta racionalitat en un mateix escenari, faltava Leo Bassi per compensar..) qüestions tan poc litúrgiques com el temps de l'univers versus el temps dels homes i el temps de Déu.. i ni més ni menys que des de plantejaments Aristotèl.lics. Aquesta carambola dialèctica d'alt nivell no es pot imaginar en boca del seu predecessor en el càrrec actual, gran devot de la verge Maria i altres supersticions i del què mai ningú que jo sàpiga va dir que era un gran intel.lectual.
Per això aquests dies sentir Joseph Ratzinger banalitzant la Fe de milions de persones intel.ligents i crítiques amb demagògies barroeres i irresponsables sobre el preservatiu ha esdevingut una nova decepció. El fet que ho hagi fet precisament a l'Àfrica resulta d'una obscenitat difícil d'entomar; però en tot cas d'això darrer se n'haurien de preocupar els membres participants d'aquest joc de rol anomenat catolicisme. A mi només em molesta com si d'una mosca collonera es tractés. I no és que jo de Ratzinger esperés tant com del President Obama, el pragmatisme me'l reservo per a la vida terrenal; però si una mica més de nivell. Per a bajanades d'aquest calibre prefereixo sentir Pitita Ridruejo amb mantilla en una tertúlia de Las tardes con Cristina, a la COPE.
En fi, que equiparar la potencialitat de l'espermatozoide amb el zigot, l'embrió, el fetus, l'ésser humà i el linx ibèric crec que provoca riallades estentòries en l'Altíssim, molt més divertit des de l'arribada de Rubianes.
P.S. salutacions cordials als cibernautes transumants; i si són catòlics, les meves més sinceres disculpes per tanta blasfèmia.. com diria Rubianes, conyo, es que me enciendo!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo l'escrit. No podies haver trobat foto millor!

Quim ha dit...

Quina mala hòstia que tens amb la foto!